Peelings

Partypeel

AHA's en BHA's zijn zuren. Laat je niet afschrikken door het woord 'zuur'. Deze zuren zijn namelijk veel zachter voor je huid dan een scrub, maar geven hun effecten pas na een dag of 3. De dode huidcellen moeten namelijk nog loslaten en dit gebeurt een paar dagen later.

Doordat deze zuren zuurder zijn dan de huid, hebben ze een exfoliërende werking op de dode huidcellen. Teveel dode huidcellen kunnen zorgen voor huidverstoppingen, dofheid, acné, schilfering en droogte.

AHA's zijn in water oplosbaar. Daardoor werken AHA's goed op het huidoppervlak en zijn vooral effectief in het verminderen van fijne lijntjes en pigmentvlekjes.

BHA's zijn in vet oplosbaar en reinigen goed tot diep in de poriën om van binnenuit de poriën schoon te maken en pakken onzuiverheden en puistjes aan. Daarnaast heeft het kalmerende eigenschappen en is het mild genoeg voor een gevoelige huid.

Een oppervlakkige peeling met AHA (fruitzuren) en BHA (salicylzuur) maken de huid dus mooi glad, schoon en stralend. Echt een oppepper voor jouw huid, zonder dat je huid extreem gaat vervellen (hooguit op de dag erna een paar kleine droogte velletjes). Durf jij het meteen aan? Boek dan nu deze behandeling via de knop “online afspraak maken”!

Deze Peel kan als eenmalige “partypeel” worden ingezet, maar leent zich ook heel goed als behandeling voor huidverbetering.  Het behandelprotocol bestaat dan uit 3 peelingsessies met een interval van 8 dagen in combinatie met 2 SkinTech® crèmes, gericht op de aanpak van de behandeldoelstelling en bescherming van de gepeelde huid tegen UV en warmte (Melablock HSP SPF 30 of 50+), plus Cleanser Foam voor het mild reinigen van de gepeelde huid.Easy Droxy Versicolor Peel kan als eenmalige “partypeel” worden ingezet, maar leent zich ook heel goed als behandeling voor huidverbetering.  Het behandelprotocol bestaat dan uit 4 peelingsessies met een interval van 8 dagen in combinatie met 2 SkinTech® crèmes, gericht op de aanpak van de behandeldoelstelling en bescherming van de gepeelde huid tegen UV en warmte (Melablock HSP SPF 30 of 50+), plus Cleanser Foam voor het mild reinigen van de gepeelde huid.


Next level huidverbetering,

dat is absoluut huidverjonging met behulp van peelings.

De producten en behandelingen van Skin Tech Pharma vormen samen dé behandeling tegen ouderdomsvlekjes, (acné)littekentjes, (droogte)lijntjes of een vale (rokers)huid.

Wil jij jouw huid echt verjongen, boek dan een -gratis- intake en ik informeer je uitgebreid wat ik voor jou kan betekenen.

TCA peeling kuur

Wil je meer dan een oppepper? Wil je echt jouw problemen aanpakken? Baal je van jouw ouderdomsvlekjes, (acné)littekentjes, (droogte)lijntjes of vale (rokers)huid? Dan is de oplossing een kuur van 4 x een TCA (trichloorazijnzuur) peeling in combinatie met de juiste producten om thuis te gebruiken.

De Easy TCA dringt langzaam en gecontroleerd door jouw huid. Hierna ontstaat een ontstekingsproces, waardoor de bovenste laag van jouw huid wordt afgestoten. Deze peeling stimuleert celvernieuwing en verwijdert intensief dode huidcellen. De huid zal zich vernieuwen en verjongen.

Boek een -gratis- intake en we plannen samen wanneer het jou uitkomt deze unieke peeling kuur te ondergaan! De eerste dagen na de behandeling is de huid over het algemeen rood en mogelijk iets gezwollen. Vanaf de derde dag treedt er (forse) schilfering op. Gemiddeld duurt dit tot 4 dagen en is dus de gehele huid na (in totaal) 7 dagen vernieuwd. Voor, tijdens en na de behandelingen worden thuis alleen de bij de kuur horende producten gebruikt.

Indicaties

Fijne lijntjes

Vale/grijze huid (rokershuid)

Acne (gevoelige) huid

Droge huid

Beginnende huidveroudering

Zonneschade

Huidverjongende peelings

Ben jij niet tevreden met de leeftijd die jouw huid je laat zien? Heb je last van pigmentvlekken, fijne lijntjes, een vale huid? En wil je daar echt iets aan doen? Dan is een huidverjongende peeling misschien wel een optie voor jou!

Wat kan een peeling voor mij doen?

Huidveroudering begint met het trager worden van de huidceldeling, waardoor de levende huidlagen inactiever worden en de dode huidcellen meer aan het oppervlak blijven kleven. Hierdoor neemt de collageen- en elastineproductie in de huid af en blijft de “afdruk” van de rimpel in de dode huidlagen steeds beter zichtbaar.
Een peeling bevordert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid egaler, nemen pigmentvlekken af, worden poriën fijner en fijne lijntjes minder zichtbaar. De huid kan zich vernieuwen en verjongen. Door toepassing van de juiste peeling kan het proces van huidveroudering worden omgekeerd en de gehele huidstructuur worden verbeterd.

Wat doet een peeling eigenlijk?

Peelings bevatten o.a. zuren (bijvoorbeeld glycolzuur, melkzuur, AHA of TCA) die een licht of sterk “afschurend” effect hebben op de huid. De bovenste huidlaag met dode huidcellen wordt verwijderd en maakt plaats voor een verse, nieuwe huid. Er wordt onderscheid gemaakt tussen oppervlakkige en medium (en zelfs diepe) peelings, met elk hun eigen uitwerking en resultaten.

 Met welke soorten peelings kan Beauty by Bernique mij helpen?

Afhankelijk van wat je wilt bereiken, kan Beauty by Bernique je met verschillende soorten diepe peelings van Skin Tech Pharma helpen

Oppervlakkige peelings

Deze peelings bestaan meestal uit alfahydroxyzuren (AHA, ook wel fruitzuren genoemd). Deze maken je huid schoon, stimuleren je bloedsomloop en geven je huid een verfrissende opknapbeurt. Daarnaast zijn ze geschikt om acné en mee-eters te behandelen. Deze peelings bevatten zuren in lage concentraties, hebben vooral een reinigend effect. Je gaat er mooi van stralen!

Easy Droxy Peel

De Easy Droxy Peel valt in de categorie oppervlakkige peelings. Deze peeling bestaat uit fruitzuren en salicylzuur en is zeer geschikt voor behandeling van een fletse en droge huid en van een acne(gevoelige) huid. Easy Droxy Peel laat na de behandeling onmiddellijk een zichtbare huidverstrakking en verfrist uiterlijk zien, zonder dat het gezicht gaat vervellen! Daarom kan deze peeling ook heel goed gebruikt worden als eenmalige “partypeel”, perfect voor bijzondere gelegenheden en geschikt voor alle leeftijden. Ook voor jongeren met acne problemen is deze peeling goed geschikt.

Uiteraard kan de Easy Droxy Peel ook worden ingezet binnen een behandelprotocol gericht op intensieve huidverbetering. Vraag er gerust naar.

Medium peelings

Als het je om huidverbetering of huidverjonging gaat of om het behandelen van een bepaald huidprobleem (pigmentvlekken, vale huid, grote poriën, littekentjes van bijvoorbeeld acné), dan zijn medium peelings effectiever. Deze peelings bevatten andere zuren (meestal TCA = TriChloorAzijnzuur) met een ander werkingsmechanisme dan fruitzuren. Ze kunnen dieper doordringen in de huidlaag en hebben een hoger “afschurend” vermogen. Van een medium peeling ga je vervellen en dat is nodig om van die storende vlek of rimpel af te komen. Dit is échte huidverbetering!
Na een TCA-peeling vervel je doorgaans van dag 3 tot 5 het meest. Met een slimme planning (bijvoorbeeld peelen op woensdag en vervellen in het weekend) is dat goed te doen.

Easy TCA® Peel

De Easy TCA® Peel is een medium peeling die zichtbare huidverbetering geeft. Bijzonder geschikt voor alle huidtypen, dus niet alleen de dikke huid met grove poriën, maar zeker ook dunne(r wordende) en gevoelige huid, evenals donkere huidtypen.
Het verschil met andere TCA-peelings is dat Easy TCA® Peel niet in water is opgelost (wat de peelingvloeistof instabiel maakt), maar wordt bereid met een zogenaamde “base solution” (waar o.a. vitaminen en antioxidanten inzitten). Dit zorgt er voor dat de vloeistof langzaam de huid binnendringt, waarna een opzettelijk en gecontroleerde ontstekingsreactie ontstaat. Dit proces maakt dat de boven laag van de huid wordt afgestoten en nieuwe, verse huid zichtbaar wordt.

Is een peeling geschikt voor mij?

Je kunt (nog) géén peeling ondergaan als je:

 • Ontstekingen/infecties hebt (ook actieve acné of actieve herpes/koortslip). In dit geval kan een (huis)arts je medicatie voorschrijven;
 • Insuline afhankelijke diabetes mellitus hebt en snel ontregeld bent;
 • Immunologische aandoeningen of een verminderd immuunsysteem hebt;
 • Onder behandeling bent voor kanker;
 • Last hebt van keloïdvorming (hypertrofische littekens);
 • Nier-, luchtweg-, lever- of cardialeaandoeningen hebt;
 • Verse littekens of wonden hebt in het te behandelen gebied;
 • Een verleden hebt met radiotherapie in je gelaat;
 • Zwanger bent of borstvoeding geeft;
 • Na harsen doorgaans een beschadigde huid hebt of recent ontharingscrème hebt gebruikt.

Verder:

 • Als je isotretinoïne hebt gebruikt, kun je over het algemeen 6 maanden na afronding van die kuur weer behandeld worden met een peeling;
 • Na gebruik van tretinoïne (vitamine A-zuur ofwel retinol), glycolzuur, benzoylperoxide (veel gebruikt ingrediënten in anti-agingscrèmes) kan de permeabiliteit (doordringbaarheid) van je huid verhogen. Je kunt dan wel een Easy TCA® Peel ondergaan, maar meld het tijdig aan je behandelaar;
 • Binnen 2 maanden na de peeling wordt ontharing door middel van laseren afgeraden;
 • Mannen kunnen zich op de dag van de behandeling beter niet scheren.

Behandelplan

Welke peeling voor jou het beste is, is afhankelijk van je doelstelling en van je huidtype. Beauty by Bernique kan dit vaststellen en je hierin adviseren en een bij jou passend behandelplan opstellen.

Wat je zelf kunt doen voor een maximaal resultaat!

Het gebruik van specifieke Skin Tech® Behandelcrèmes en een Cleanser Foam gezichtsreiniger voor thuisgebruik maken deel uit van het behandelplan bij de Easy TCA® Peel. Deze behandelcrèmes zijn speciaal ontwikkeld voor de aanpak van bepaalde huidproblemen (zoals pigmentvlekken, acné, fijne lijntjes en littekentjes, droge of vale huid) en voor bescherming van je huid tegen zonlicht (UV) en warmte.
Door toepassing van deze zogenaamde Post Peel Care worden niet alleen de resultaten van de behandeling geoptimaliseerd, maar wordt het risico op complicaties (zoals ontstekingsreacties, pigmentvlekken) voorkomen. Het is dus belangrijk deze crèmes tot minimaal 6 weken na de laatste peeling te gebruiken. Daarna kun je besluiten ermee door te gaan (omdat ze zo goed werken en afgestemd zijn op jouw huid) of terug te gaan naar je eigen merk.

Gebruik van je eigen gezichtsreinigers, serums, scrubs, maskers en dag- en nachtcrèmes dient tijdens de peelingkuur (tijdelijk) te worden gestopt, omdat deze niet zijn ontwikkeld voor toepassing op een gepeelde, kwetsbare huid en vrijwel altijd (irriterende) stoffen bevatten die kunnen leiden tot ongewenste ontstekingsreacties of andere complicaties.